Tijs Dejonckheere

Reclamemaker en boekenschrijver

OK Groomer

Speeltuinen bestaan niet meer alleen fysiek. Kinderen spelen vaker virtueel samen, en ook volwassenen met foute intenties vinden hun weg naar de gamewereld. Om dat te counteren, creëerde Wunderman Thompson de game ‘OK Groomer’ voor Child Focus. Een virtuele speeltuin waarin kinderen spelenderwijs leren hoe ze online groomers – volwassenen die kinderen benaderen voor seksueel contact – buitenspel kunnen zetten.    

OK Groomer is een educatieve Roblox-wereld waarin jonge gamers in verschillende minigames ontdekken hoe ze moeten omgaan met online grooming. Aan de speler om verschillende groomer-tactieken te slim af te zijn die daar als slechterik tot leven komen. Wanneer kinderen deze nep-groomers uiteindelijk verslaan, verdienen ze genoeg munten om OK Groomer-kledij te kunnen kopen voor hun avatar. Hét ultieme bewijs dat de ze gewapend zijn tegen online grooming.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio